Om vår blogg

Det här är en blogg som handlar om hundar och då framför allt om hundar av rasen leonberger. Leonberger är en lejonliknande ras som utvecklades i Tyskland på 1800-talet. Innan rasen kom till Sverige tog det lite tid, men sen de sista årtiondena av 1900-talet är rasen etablerad här, även om den är liten. Anledningen till att vi väljer att skriva just om leonberger är att det är en ras som fått en särskild plats i våra hjärtan. Med sin stora tillgivenhet, sin styrka och sitt lugn är leonberger en hund som blir en trygg och fin vän att ha vid sin sida. Det är inte så många som upptäckt rasen eller förstått vilka fördelar den har. Därför vill vi gärna bidra till att sprida lite mer information och uppmärksamma vilken trevlig sällskapshund det rör sig om.

Vad kommer bloggen innehålla?

Vårt intresse utgår från rasen leonberger, men vi är också intresserade av hundavel, kennlar och hundutställningar. Det kommer vi skriva en del om. Vad är egentligen en kennel och hur går avel till? Vad gör man på en hundutställning och vad krävs för att man ska få pris? Det är sånt vi ska försöka svara på i våra inlägg här. Vi kommer dessutom skriva lite mer allmänt om livet som hundägare och varför det kan vara ett bra val att skaffa en hund. Eftersom det är leonberger vi bryr oss mest om kommer vi berätta lite mer om rasen. Vi vill berätta om vilken historia rasen har, hur den avlades fram och framför allt vad som är så speciellt med den idag. Visste du till exempel att den har simhud mellan tårna? Eller att den kommer från en stad som hade samma namn som rasen sen fick – Leonberger?

Vi hoppas att du som är intresserad av hundar och som hittat hit kommer att gilla det vi postar. Det kommer bli både högt och lågt. Vissa texter kanske känns som tråkigt faktarabblande medan andra blir mer personliga. För vår del behöver det vara så, eftersom vi både vill sprida information och den glädje som finns i att vara hundägare och att få ha en så fin vän som en leonberger kan vara.