Information om valpköp

 

Är Ni intresserad av valp och har bestämt Er för Leonberger och av att köpa en valp av just oss och vi finner att ni är lämpliga som hundägare, så sätter jag upp er i på en valp i just den kullen ni är intresserad av. Sedan håller vi regelbundet kontakt tills dess att det är dags för parning och valpning.
 
När valparna är 3-4 veckor gamla får Ni träffa dem första gången och ev. välja valp. Vid detta tillfälle tar jag en handpenning på 2000kr för att vara säker på att Ni ska ha valpen, då har Ni tingat en valp och är säkra på att Ni har en valp om 5veckor (denna summa betalas ej tillbaka om Ni skulle ändra er). Resterande summa betalas då valpen levereras!
 
Sedan när valparna är ca 6-7 veckor så väljer vi tillsammans ut vilken valp som passar bäst i just er familj. Det är så otroligt viktigt att just rätt valp hamnar i rätt familj, oftast så ger det sig ganska snabbt=) När valparna föds märks dom med olika färgade band just för att kunna hålla reda på vem som är vem, och så att man lättare kan kontrollera att de ökar stadigt i vikt och mår bra. De första tre veckorna har vi besöksförbud här, just för att minska risken för eventuell smitta. Därefter är det fritt fram att komma och besöka valparna.
 
Eftersom vi inte vill ha några besök de första veckorna, lägger jag i stället ut info och bilder på hemsidan. Där kan ni följa valparna från dag till dag. Hur de utvecklas och hur de ser ut.
 
Vid leverans är den reg.SKK. vaccinerad mot valpsjuka, veterinärbesiktigad, chipmärkt, avmaskad, valpkull/doldafel försäkrade, utöver det måste ni själva ha en vanlig försäkring. Jag hjälper er med att ordna en sådan. Då får Ni även köpeavtal. Startpaket medföljer med råd, leksak, godis, hundmat, koppel osv.
 
Hjälp med klippning om Du/Ni önskar. Utställningsintresserade hjälper jag igång. Råd ingår så länge Du/Ni önskar. Meriterar Du/Ni er hund från oss inom utställning (cert, championat), lydnad (LP, LPCH), bruks osv. Meddela oss detta. Vill Ni då i framtiden köpa ännu en hund av oss subventionerar vi valppriset.

 

Övrig info.
Planerade kullar »    Information om valpköp »    prov »    Intresseanmälan »    Valpar/Puppies »