Varför skaffa en leonberger?

Har du kommit till den här bloggen kanske du sitter och funderar på varför du ska skaffa hund, och om leonberger kan vara en ras som passar dig. Det är inte alltid en bra idé att skaffa hund, men för det allra mesta är det faktiskt det. Låt oss titta på några orsaker till att det är så.

Du får ett nytt intresse

Du kanske redan har intressen att syssla med på din fritid. Du kanske gillar att syssla med ett hantverk, spela online eller bara dricka öl med kompisarna. Oavsett vad du gillar att syssla med finns det säkert plats för ett intresse till. Med en hund får du möjlighet att lära känna vem just den individen är, hitta träningsformer som passar er båda och får på en hel massa andra sätt saker att intressera dig för. Är du inte redan intresserad av hundar och livet med hund kanske du ska fundera på varför du tänker dig att du ska skaffa hund. Den kommer att bli en stor del av ditt liv och du behöver vara engagerad och intresserad. Har du redan nu ett intresse finns det massor med utrymme att utveckla det när din hund väl har flyttat hem till dig.

Du får en vän

Hunden är människans bästa vän, brukar man säga. Det stämmer verkligen. Med en hund får du en vän som är lojal och tycker om dig, som kommer att ge dig närhet, sällskap och som dessutom troligen kommer att hjälpa dig ut på långa promenader och öka din fysiska aktivitet. Kanske gör hunden att du tar dig iväg till sammanhang dit du aldrig annars skulle gå, där du kan träffa människor du aldrig annars skulle ha mött. Mycket mer än så går väl inte att önska av en vän?

Varför en leonberger?

Leonberger är en sällskapshund som passar bra att ha i en familj. Den har avlats fram för att passa bra att i första hand vara sällskap, inte en jakthund, vakthund eller liknande. Det är en följsam hund som inte är rädd av sig, en trygg vän att ha. Värt att veta är att leonberger är en stor hund, med mankhöjd på 65-80 cm (storleken beror till viss del på om det är en hane eller tik). Det kan öka känslan av att det är en trygg vän, men kan också ställa till problem om du har en väldigt liten lägenhet. Plats är ett måste, men har du plats är leonberger ett bra val av livskamrat.