Hundar och kennlar

Välkommen till den här bloggen som kommer att handla om hundar och kennlar. Ett visst fokus kommer att ligga på hundrasen leonberger, som är den ras vi tycker särskilt mycket om och önskar att fler upptäckte. Vi kommer inte bara att skriva om leonberger, utan också lite mer allmänt om livet med hund, om kennlar, uppfödning och hundutställningar.

Kennlar och uppfödning

Kennlar är en viktig del av hundsverige idag. De står inte bara för att få fram nya valpar, utan också för mycket av det engagemang och den kunskap som finns om olika raser. Tittar man lite närmare på den verksamhet kennlar sysslar med är det svårt att inte bli fascinerad. Förutom kärleken till hundarna finns det så mycket yrkesskicklighet, som vi önskar uppmärksammades och uppskattades mer än vad som brukar ske. Vi hoppas att vi med våra inlägg ska kunna bidra till att det blir lite bättre på den fronten.

Livet med hund

Att leva tillsammans med en hund är att ha en fin livskamrat och följeslagare, men det är inte alltid problemfritt. Det kan vara stressande att få ihop sitt livspussel och ibland svårt att förstå sig på sin hund. Leonberger är en relativt lätt hundras att ha att göra med, frånsett att den kräver en hel del städning. Det är en hund som är bra på att lyda, är lugn och snäll. Ändå kan det vara skönt att höra om andras upplevelser. Det kan ske genom att åka på de hundutställningar som anordnas. Där är det möjligt att träffa människor som också är engagerade i hundlivet och att möta andra som har en hund av samma ras. Ett alternativ, eller kanske snarare ett komplement, är att läsa på hemsidor och bloggar som den här. Genom att dela med oss av hur vi upplever saker hoppas vi att andra ska känna sig lite mindre ensamma och hitta en samhörighet och känsla av gemenskap.